Een nieuwe locatie kan aangemaakt worden op verschillende manieren.

1. via de API Interface
  2. via een upload van een template
  3. manueel via de Suivo Web omgeving

1. via de API Interface:

Suivo heeft een open structuur en via API integratie kan men een GET/PUSH call opzetten om bestaande locaties gekend in een ERP/TMS systeem te pushen naar Suivo.

Voor meer informatie contacteer uw Account Manager.

2. via een upload van een template:

Suivo kan een template aanleveren die u kan aanvullen met de desbetreffende locatie gegevens.

Volgende data velden zijn verplicht:

• LON en LAT gegevens
  • Omschrijving

Indien u niet over de LON en LAT gegevens beschikt dan kan Suivo de adressen ook geo-coderen.

Voor meer info en prijzen voor deze service contacteer uw Account Manager.

3. manueel via de Suivo Web omgeving

ga via de menu optie "Admin  - locaties" en klik op toevoegen

of navigeer via het "+" icoontje en kies "nieuwe locatie"

via onderstaande pop-up venster kan u nu een nieuwe locatie aanmaken.

Naam: Geef een herkenbare naam aan de locatie  - POI

Zoek op locatie of adres:

begin het adres te typen in het zoek vak en Google zal suggesties geven.

Hoe meer karakters u in typt hoe correcter de suggesties.

naar beneden scrollen - daar kan u volgende attributen invoeren:

Kleur: aan een locatie kan u een kleur meegeven, deze kleur wordt gevisualiseerd

Type: aan een locatie kan u een type meegeven, wat voor een soort locatie het is. Bijvoorbeeld:

• Werven
  • Leveranciers
  • Thuisadressen
  • Magazijn
  • ......

Types kan u aanmaken via de menu optie Admin - Types"

Fax, Opmerking 1 en 2: bijkomende info over de locatie

Startdatum: vanaf deze datum wordt het adres in Suivo niet meer weergegeven maar de naam van de locatie.

Stopdatum: de naam van locatie verandert terug naar het adres vanaf deze datum

OPGELET!: indien aan de locatie een CheckIn@Work werf is gekoppeld dan is er na deze stopdatum geen automatische aanmelding meer naar de RSZ

Enkel voor Geo-Zones: indien slider actief, dan is deze locatie enkel geldig voor notificaties (alarmen) op geo-zone.

Toevoegen aan favorieten: indien slider actief, dan wordt deze locatie aan je favorieten toegevoegd.

Eigen referentie: dit veld wordt meestal gebruikt bij integratie om hier een unieke code aan te geven.

Voorbeeld van een locatie aanmaken

Als u een adres selecteert dan wordt er automatisch een cirkel rond de locatie getrokken met een buffer van 100m.

U kan opteren om een locatie in te tekenen als:

• Cirkel
  • Zone

Cirkel:

U kan de radius groter of kleiner maken door de buffer een grotere of kleinere waarde te geven.

Nadeel: Met een cirkel kan u niet exact de juiste zone bepalen, soms te groot of te klein.

Zone:

Indien een cirkel niet voldoet aan uw wensen, dan kan u een zone zelf intekenen.

Uit de tekenset kan u kiezen voor één van volgende opties:

• Een lijn tekenen
  • Een vierkant tekenen
  • Een polygoon tekenen

In dit voorbeeld gaan we de carpool parking aan Geel-West intekenen d.m.v. een polygoon.

Om meer details van een kaart te visualiseren heeft u volgende opties:

• in of uitzoomen
  • vergroot kaart over je volledig scherm
  • kies satelliet beeld voor extra detail

Na het selecteren van de nodige opties krijgt u onderstaand beeld te zien.

Selecteer het polygoon symbool. U krijgt een kruisje te zien, waarmee u de polygoon kan intekenen:

Breng het kruisje m.b.v. de muis naar het beginpunt waar je wenst in te tekenen en geef een linkse klik met de muis.

Ga daarna naar een nieuw punt en je ziet een blauwe lijn verschijnen. Geef opnieuw een linkse muisklik en teken zo verder de zone in.

Als de zone gesloten is verschijnt er een handje en na een linkse muisklik is de zone getekend. De oranje zone is een veiligheidsmarge die u kan vergroten of verkleinen via de waarde  "Buffer" aan te passen.

Om een zone nog beter in te tekenen kan u opteren om nabije locaties (reeds aangemaakt) en/of voertuigen te visualiseren.

Selecteer de 3 verticale streepjes links bovenaan.

Selecteer "Toon locaties in de buurt" en " Toon voertuigen/assets in de buurt" als u die wenst te visualiseren

Als de locatie is ingetekend zoals gewenst, kan u het venster verkleinen door op volgend icoon te klikken:

Vervolgens kunnen er nog standaard attributen worden ingevoerd en kan de locatie worden opgeslagen:

Na het bewaren verschijnen er bovenaan verschillende tabs waarbij je extra info kan ingeven:

• Verantwoordelijke contactpersoon
  • CheckIn@Work
  • Kostlocaties
  • Voorraadlocaties
  • Projectcodes
  • Locatiegroepen
  • Iconen