In Suivo  kan een gebruiker een locatie aanmaken op verschilende manieren.

De verschillende manieren worden hieronder besproken:

1. API Interface
  2. Upload van een template
  3. Manueel via Suivo Web

1. API Interface:

Suivo heeft een open structuur en via API integratie kan men een GET/PUSH call opzetten om bestaande locaties gekend in een ERP/TMS syteem te pushen naar Suivo.

Voor meer informatie contacteer je Account Manager of Suivo support.

2. Upload van een template:

Suivo support kan een template aanleveren die door de klant wordt aangevuld met gegevens.

Volgende data velden zijn verplicht:

• LON en LAT gegevens
  • Omschrijving

Indien de klant geen LON en LAT gegevens kan aanleveren dan kan Suivo de adressen ook Geocoderen. Voor meer info en prijzen voor deze service contacteer Suivo support.

2. Locatie manueel aanmaken in Suivo Web

Selecteer het “+” teken naast  Admin.

Kies uit het drop-down menu “Nieuwe locatie"

Via onderstaande pop-up kan je nu een locatie aanmaken.

Naam:        Geef een herkenbare naam aan de locatie - POI vb Thuis FC

Zoek op locatie of adres: begin naam te typen van het adres en Google gaat je een suggestie geven. Hoe meer karakters je                                             opgeeft hoe correcter de suggestie.

Naar beneden scrollen - daar kan men volgende attributen invoeren:

Kleur:          Aan een locatie kan je een kleur meegeven, deze kleur wordt gevisualiseerd

Type:          Aan een locatie kan je een type meegeven, wat voor een soort locatie het is. Bijvoorbeeld:

•  Werven
  • Leveranciers
  • Thuisadressen
  • Magazijn
  • ......

Types kan je aanmaken via Admin -> Types

Fax, Commentaar 1 en Commentaar 2: bijkomende info over de locatie

Startdatum:        Vanaf de opgegeven datum wordt de straatnaam in Suivo niet meer weergegeven maar de naam van de locatie

Stopdatum:        Naam van locatie verandert naar straatnaam.

OPGELET:    indien aan de locatie een CheckIn@Work werf is gekoppeld dan is er na deze stopdatum geen                                                 automatische aanmelding naar de RSZ

Enkel voor Geo-Zones: Indien slider actief, dan is deze locatie enkel geldig voor notificaties (alarmen) op Geozone.

Toevoegen aan favorieten: Indien slider actief, dan wordt deze locatie aan je favorieten toegevoegd.

Eigen referentie: Dit veld wordt meestal gebruikt bij integratie om hier een unieke code aan te geven.

Voorbeeld van een locatie aanmaken

Als je een adres selecteert dan wordt er automatisch een cirkel rond de locatie getrokken met een buffer van 100m.

Je kan opteren om een locatie in te tekenen als:

• Cirkel
  • Zone

Cirkel:

Je kan de radius groter of kleiner maken door de buffer een grotere of kleinere waarde te geven.

Nadeel: Met een cirkel kan je niet exact de juiste zone bepalen, soms te groot of te klein.

Zone:

Indien een cirkel niet voldoet aan je wensen, dan kan je een zone zelf intekenen.

Uit de tekenset kan je kiezen voor één van volgende opties:

• Een lijn tekenen
  • Een vierkant tekenen
  • Een polygoon tekenen

In dit voorbeeld gaan we de carpool parking aan Geel-West intekenen d.m.v. een polygoon.

Om meer details van een kaart te visualiseren heb je volgende opties:

• in of uitzoomen
  • vergroot kaart over je volledig scherm
  • kies satelliet beeld voor extra detail

Na het selecteren van de nodige opties krijg je onderstaand beeld te zien.

Selecteer het polygoon symbool. Je krijgt een kruisje te zien, waarmee je de polygoon kan intekenen:

Breng het kruisje m.b.v. de muis naar het beginpunt waar je wenst in te tekenen en geef een linkse klik met de muis. Ga daarna naar een nieuw punt en je ziet een blauwe lijn verschijnen. Geef opnieuw een linkse muisklik en teken zo verder de zone in.

Als de zone gesloten is verschijnt er een handje en na een linkse muisklik is de zone getekend. De oranje zone is een veiligheidsmarge die je kan vergroten of verkleinen via de waarde  "Buffer" aan te passen.

Om een zone nog beter in te tekenen kan je opteren om nabije locaties (reeds aangemaakt) en/of voertuigen te visualiseren.

Selecteer de 3 verticale streepjes links bovenaan.

Selecteer "Toon locaties in de buurt" en " Toon voertuigen in de buurt" als je die wenst te visualiseren

Als de locatie is ingetekend zoals gewenst, verklein je het venster door op volgend icoon te klikken:

Vervolgens kunnen er nog standaard attributen worden ingevoerd en kan de locatie worden opgeslagen:

Na het bewaren verschijnen er bovenaan verschillende tabs waarbij je extra info kan ingeven:

• CheckIn@work koppelen
  • Onderverdelen in locatiegroepen
  • Attributen toewijzen
  • Kostlocatie koppelen
  • Stocklocatie koppelen