Sommige toestellen hebben de ‘Remote control’ optie niet in de lijst van acties zitten  hoewel ze toch online zijn ?

Stap 1 :

Check de agent versies op de garmins, en zorg dat deze actueel zijn .

Het notificatiepaneer van SOTI geeft vaak aan wanneer er nieuwe device agents updates beschikbaar zijn. Je kan deze laten installeren door het volgende in te stellen:

Klik op "Klik here to view latest agents.

Klik achter het merk van toestellen die u gebruikt op "update". Dit veranderd vervolgens in "Update Compatibility". Klik hier opnieuw op om de SOTI database te voorzien van de laatste nieuwe update. Indien de agents automatisch worden geupdate dan zullen deze worden geïnstalleerd op alle toestellen die in gebruik zijn.

Meer info vindt u in de documentatie van SOTI

Stap 2:

Als dit incidenteel gebeurt kan je de remote control flag resetten met een script. (legacy)

_resetfailedrcdetectionflag

Restartagent

Wanneer dit geen oplossing is, en er nog steeds enkel "remote view" staat, dan is de remote control plugin waarschijnlijk niet geïnstalleerd op het toestel.

Zoek naar de remote plugin onder:

Download de plugin voor het toestel dat de klant heeft. En upload deze apk in mobicontrol onder packages > new package

Maak vervolgens een profile aan en selecteer deze package als onderdeel van het profiel

Assign dit profiel aan het toestel (of verschillende toestellen waarop je enkel remote view ziet) en je zou remote control moeten kunnen doen.