Wanneer een voertuig, machine, .... 'asset) niet meer actief is in jullie organisatie dan kan je het asset "uit dienst plaatsen".

Hierdoor blijft het asset nog bestaan in het asset overzicht en kan je ten alle tijden de geschiedenis opvragen via Interactive weergave of via Rapportage indien dit nodig zou zijn.

Hoe plaats ik een asset uit dienst:

Ga naar Admin -> Assets

Zoek het desbetreffende asset op via de zoekfunctie (zie ook artikel Asset opzoeken ).

Eén of meerdere assets die voldoen aan de zoekfunctie worden getoond in een lijst.

Selecteer het potlood om het asset te bewerken. Een detail scherm van het voertuig wordt getoond.

Vul de juiste einddatum in of kies een datum via de kalender picker en bevestig nadien door "Opslaan" te selecteren.

Het asset is uit dienst geplaatst.

Mogelijke bijkomende instellingen

• einddatum visualiseren in een assetlijst

Indien gewenst kan je een "einddatum" mee visualiseren in de getoonde assetlijst.

Selecteer onder Admin -> Assets -> rechtsbovenaan de standaardlijst (of een andere lijstnaam).

Selecteer het potlood om de lijst te bewerken

Via onderstaand scherm kan je één of meerdere kolommen visualiseren in de getoonde lijst.

• Beschikbare kolommen:  zoek de kolom "Einddatum" en vink de checkbox aan. De kolom is nu zichtbaar onder "In lijst te tonen kolommen".

Zoek "Einddatum" op en vink de checkbox aan en bewaar de nieuwe configuratie

De kolom met "Einddatum" is zichtbaar in de huidige lijst.

• asset in een bepaalde groep onderbrengen

Het is aangewezen om een bepaalde assetgroep aan te maken waar je alle assets die uit dienst gaan kan in onderverdelen. Zodoende blijft de assetlijst overzichtelijk.

zie artikel Hoe maak ik een Groep aan