Een gebruiker kan via de kalender een asset reserveren via 2 manieren:

• rechtstreeks in de kalender (enkel voor één asset)
  • via de knop "Toevoegen"

Aanvraag via kalender

Stap 1.  Selecteer de "kalender" weergave

De kalender weergave wordt per week gevisualiseerd.

Links worden alle assets getoond via de gekende lijstweergave.

In de lijstweergave kan een gebruiker snel filteren indien de functie geavanceerd zoeken is geactiveerd.

Onder de kolomnaam wordt dan een filter functionaliteit getoond.

Stap 2. Klik in de kalender op de dag dat je het asset wenst te reserveren.

voorbeeld:

Ik wens een boormachine te reserveren op 17/05/2023.

Doe een mouseover op het asset "boormachine" en klik op 17/05/2023.

Een pop-up wordt getoond van het gevraagde asset.

Stap 3. Periode. Kies via de kalender picker een start en eind datum met optioneel een starttijd en eindtijd.

Stap 4. Project. De reservatie van het asset kan optioneel gekoppeld worden aan een Project. Kies uit de drop-down een project.

Stap 5. Commentaar. Optioneel kan je in het commentaar veld een reden opgeven waarom je het asset wenst te reserveren.

Deze informatie is zichtbaar voor de gebruiker die de reservatie dient goed te keuren.

Stap 6. Hou me op de hoogte via e-mail.

Als gebruiker kan je één of meerdere notificaties instellen voor deze reservering:

• Reservatie is goedgekeurd
  • Reservatie is geweigerd
  • Ophalen in ....
  • Terugbrengen in ....

Plaats de slider actief om een notificatie in te stellen.

Standaard wordt het email adres getoond waarmee je inlogt. Indien nodig kan dit aangepast worden.

Kies een trigger wanneer je een notificatie/melding wenst te ontvangen:

voorbeeld:

Stap 7. Klik op "Reserveren".

Als u de configuratie "Reservering met goedkeuring" gebruikt - de reservering wordet ter goedkeuring doorgestuurd naar de verantwoordelijke goedkeurder.

Weergave in kalender: