Een training werd gegeven op 18/01/2024 - https://geosquare-my.sharepoint.com/personal/yoni_vandertaelen_suivo_com/_layouts/15/stream.aspx?id=%2Fpersonal%2Fyoni%5Fvandertaelen%5Fsuivo%5Fcom%2FDocuments%2FRecordings%2FSoti%20Training%2D20240118%5F110328%2DOpname%20van%20vergadering%2Emp4&referrer=StreamWebApp%2EWeb&referrerScenario=AddressBarCopied%2Eview

Een nieuwe klantconfiguratie toevoegen.

Maak een nieuwe groep aan waarin de toestellen voor de klant zullen beheerd worden.

In dit geval noemt de klant Test_Prod

_Prod duidt hier aan dat dit om een productie omgeving gaat.

_Stag om een staging omgeving

_Test om een testomgeving

_Dev om een development omgeving.

Ga vervolgens naar Packages en zorg ervoor dat alle packages die niet in de appstore zitten zijn geüpload.

Indien dat niet het geval is, upload de gewenste versie rechts bovenaan.

Voor applicaties die uit de appstore moeten komen ga je naar Configurations>policies en je voegt een nieuwe Android Enterprise application policy toe die je assigned aan de nieuw gemaakte groep.

Onder apps selecteer je de apps die geïnstalleerd moeten worden en of ze verplicht moeten geïnstalleerd worden of niet:

Assign de policy aan de nieuwe groep:

Nu gaan we per de klant's specificatie de configuratie aanpassen voor de toestellen. Dit hele process uitleggen is te complex om in detail uit te schrijven. Bekijk bestaande policies en pas gelijkaardige instellingen toe. Dit is geheel per specificatie van de klant. Enkele veelvoorkomende instellingen zijn als volgt:

Benomad voor de navigatie

Feature control voor Tethering management (Tethering = hotspot opzetten)

Authentication om op het toestel administrator te kunnen worden om bepaalde instellingen toch te kunnen aanpassen:

Managed google play om updates automatisch mee te nemen:

Application Run Control om apps al dan niet toe te laten om zichtbaar te zijn en gebruikt kunnen worden op het toestel:

Crosscall bloatware en Google bloatware zijn pre-installed apps die meestal toch niet gebruikt worden.

Assign deze policy aan de nieuw gemaakte groep en ga vervolgens naar de enrollment policy en maak rechts bovenaan een nieuwe enrollment policy voor android enterprise aan:

Selecteer managed en selecteer het Suivo account.

Selecteer vervolgens work managed:

Selecteer No voor user authentication en selecteer de nieuw gemaakte groep:

Verander android enterprise in de klantnaam en laat %autonum% staan:

Klik op finish.

Gebruik de Android Enrollment policy om de toestellen te enrollen: