Heb je een Mobile Device Configuration Sheet voor deze installatie? Zo niet vraag deze aan bij Support.

Stappenplan:

1. Soti installatie
    1. Met SOTI -> ga naar stap "a1" van de procedurelijst
    2. Zonder SOTI -> ga naar stap b. van het stappenplan
  2. Navigatie
    1. Met Navi2 -> ga naar stap "b2" van de procedurelijst
    2. Zonder Navi2 -> ga naar stap "c." van het stappenplan
  3. Suivo Applicaties
    1. Toestelconfiguratie -> ga naar stap "c2".
    2. Geen applicaties -> Klaar
    3. Concrete applicatie ga naar stap "c2" van de procedurelijst
    4. Pilot applicatie
    5. TODO: Time Logger app
    6. TODO: Checkin-at-work app

Procedurelijst

a1. Soti installatie

De volgende informatie dient gekend te zijn:

• Enrollment-ID voor deze klantconfiguratie. Indien dit niet gekend is moet dit worden aangevraagd bij support.
  • Het type toestel
  • Een werkende Wi-Fi-verbinding en de bijbehorende credentials

Volg de onderstaande procedure om een toestel te enrollen:

Installeer de stageprogrammer app op een toestel dat je gaat gebruiken om de toestellen voor de klant te gaan enrollen (bijvoorbeeld je eigen telefoon of een toestel uit het magazijn - NIET het toestel dat je probeert te configureren)

Configureer de wifi-verbinding en stel de enrollment ID in, tik vervolgens op QR CODE.

Op het toestel dat je gaat configureren moet je 8x tappen op het achtergrondscherm en vervolgens de QR-code scannen die je op de stageprogrammer app hebt aangemaakt scannen.

Alternatief kan je ook de Setup starten en de stappen volgen die hieronder worden beschreven - dit duurt echter langer.

Volg de stappen op het toestel. Accepteer de vragen die gesteld worden. Tot je op een standaard android scherm uitkomt. Ga dan naar stap b. navigatie in het stappenplan.

b2. Navigatie Installatie

Indien SOTI is geïnstalleerd zou de onderstaande procedure automatisch moeten worden uitgevoerd worden. Ga dan naar stap c. Suivo applicaties in het Stappenplan. Indien niet ga hier verder:

De volgende informatie dient gekend te zijn:

• UUID voor deze klantconfiguratie. Indien dit niet gekend is moet dit worden aangevraagd bij support.
  • De laatste apk voor navi2
  • De licentie file

De laatste apk en de licentiefile-template kan worden gevonden onder: Navi2 - Latest APK

volg de instructies in de readme file om de UUID aan de licentiefile toe te voegen. Het license.crt bestand kan worden geopend in notepad++.

Maak een license.crt file aan voor de klant indien dat nog niet gebeurd is. Dit is een file met 1 regel in:

De UUID van de klantconfiguratie.

Hier moet "PurUUID=" voorstaan.

Zorg ervoor dat deze file UTF-8 gecodeerd is en het Unix(LF) carriage return schema volgt. Dit kan je makkelijk doen door in notepad++ rechts te klikken rechtsonderaan:

installeer de apk op het toestel door de APK op het toestel te zetten op de door u geprefereerde manier en plaats de licentiefile op het toestel onder: /sdcard/

Bij het openen van de app zou deze de licentiefile moeten oppikken en worden de juiste instellingen en mappen gedownload voor deze klant.

Ga naar stap c. Suivo Applicaties van het stappenplan.

c2. Concrete app

Indien SOTI is geïnstalleerd zou de app automatisch geïnstalleerd moeten worden.

De licentie moet echter wel nog worden ingesteld op het toestel. Dit doe je door de licentiecode in te geven wanneer de app wordt geopend. Deze licentiecode vind je door in te loggen op het webportaal van de klant. En vervolgens onder admin>account>app-licenties>betonorders en klik vervolgens op de QR code om de licentie op het toestel te zetten. Belangrijk: zorg ervoor dat er een asset aan de licentie is gekoppeld, want anders zal de licentiecode niet werken.

Indien er geen vrije licenties zijn kan je deze aanmaken in backoffice volgens deze procedure: https://servicedesk.suivo.com/nl/support/solutions/articles/60000788996

c1. Toestelconfiguratie

Volg de stappen onder https://servicedesk.suivo.com/nl/support/solutions/articles/60001064536-sim-kaarten-telenor-cxn-configureren

zet vervolgens in de instellingen onder scherm > schermtimeout op "nooit"

En onder scherm > geavanceerd > lettertype op "grootst"