Intro

Sinds 1 april 2016 wordt er op het belgisch wegennet tol geheven voor vrachtwagens van meer dan 3,5ton.

De kilometerheffing voor een vrachtwagen wordt automatisch berekend door een OBU (On Board Unit), dat verplicht is in alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton. Ook vrachtwagens die in het buitenland zijn ingeschreven, moeten zo’n OBU geïnstalleerd hebben als ze op Belgische wegen rijden.

Via de website van Satellic (www.satellic.be) kan je meer info terugvinden ivm deze wetgeving.

Suivo biedt nu de mogelijkheid om naast de gereden route het bedrag te visualiseren dat die rit heeft gekost.

Het weergeven van de kilometerheffing wordt niet enkel gevisualiseerd in de Suivo Web Applicatie maar ook in de verschillende rapporten die beschikbaar zijn via de rapporten wizard.

Om de kilometerheffing te activeren dient de klant de optie 2-10-01-003 Viapass km charge calculation in reports per vehicle aan te kopen.

Instellen parameters voor kilometerheffing

Nadat de klant de optie 2-10-01-003 Viapass km charge calculation in reports per vehicle heeft aangekocht zal Suivo Support deze module per voertuig activeren.

De klant dient voor het voertuig dat in aanmerking komt voor de kilometerheffing volgende parameters in te stellen:

• Euro Emissie Norm
  • Brutogewicht

Selecteer “Admin” -> “Assets”

Ga met de muis over het juiste asset uit de lijst. Rechts zie je het "pen-icoon" verschijnen. Klik daarop.

Een fiche wordt gevisualiseerd van het geselecteerde asset.

Scroll naar beneden tot je volgende velden tegenkomt.

Om een correcte berekening van de km heffing te doen zijn volgende velden verplicht in te vullen:

• Euro Emissie Norm
  • Brutogewicht

Klik op de knop "Opslaan" om de instellingen te bewaren.

Herhaal bovenstaande stappen voor de andere assets.

Opmerking

Indien je meerdere assets hebt met dezelfde parameters dan kan je deze settings in bulk wijzigen.

Selecteer meerdere assets uit de assets lijst.

Klik op het pijltje naast de knop "Selectie" en kies "Assets bewerken"