Om de reservatiemodule te kunnen gebruiken moeten de gebruikers bepaalde rechten toegewezen hebben. Zelfs de gebruikers met volledige toegang profiel kunnen niet de reservaties aanvragen zolang de rechten niet toegewezen zijn.

Belangrijk: enkel een gebruiker met Admin rechten kan de rechten van de profielen aanpassen.

Stap 1.

Ga naar "Admin/Gebruikers"

Stap 2.

Selecteer "Profielen"Klik "Profiel aanmaken"

Stap 3.

Vul de Naam van de profiel in. Kies het standaardprofiel waarnaan je de reservatierechten wilt toevoegen.

Klik op "Volgende".

Stap 4.

Scrol naar beneden tot "Reserveringen" en vink aan de rechten aan die je wilt toevoegen :

1. Toegang tot reserveringen - deze optie vink je aan voor de gebruikers die de reservaties mogen aanvragen
  2. Reserveringen beheren - deze optie vinke je aan voor de gebruikers die de reservaties mogen aanvragen en de reservaties van de andere gebruikers mogen goedkeuren of weigeren.

Klik op "Volgende"

Belangrijk!! Wil je dat de gebruikers die toegang tot reserveringen hebben niet kunnen zien wie welke asset heeft gereserveerd? Dan moet je de 'Gebruikersinfo' uitvinken.

Deze optie moet wel aangevinkt blijven voor de reservatie beheerders.

Stap 5.

Kies het zichtbaarheidsniveau van de profiel - of alle informatie of niet getoond mag worden.

Klik op "Volgende"

Stap 6.

Kijk na of alle rechten juist aangevinkt zijn en klik op "Opslaan".

Stap 7.

Ga naar "Admin/Gebruikers"

Stap 8.

Ga met de muis over de gebruiker die je wilt aanpassen of maak een nieuwe gebruiker aan.

Klik op het 'potlood' icoon.

Stap 9.

Er wordt een info scherm getoond van de gebruiker. Ga naar "Gebruikersprofiel en rechten".

Open de Profiel opties en selecteer de profiel met de toegvoegde reservatierechten.

Stap 10.

Klik op "OK om de aanpassingen te bevestigen.

De aanpassingen worden zichtbaar als de gebruiker opnieuw uitlogt en inlogt.