Aanwezigheidsregistratie van werknemers op werven met een totale waarde vanaf €500.000 is verplicht in België sinds maart 2016. De werven hebben meestal een vooraf bepaalde in- en uitgang. Aan deze ingang bevindt zich een werfpaal waar alle werknemers of werknemers van onderaannemers zich registreren. De Suivo werfpaal is een aluminium paal met verwijderbare RVS-voet die bescherming biedt tegen extreme weersomstandigheden of zaken die een fysieke impact hebben. De hoofdaannemer voorziet (normaliter) elke werfpaal van eenvoudige instructies.

Schets van de werfpaal en registratiemogelijkheden:

Iedereen die de werf betreedt moet beschikken over één van volgende registratiemogelijkheden:

• Een Belgische identiteitskaart
  • Een Limosa QR-code
  • Een Mifare badge of sleutel (= RFID)
  • Een ConstruBadge
  • Een iButton (= Dallas key)

Volg volgende stappen om te registreren:

STAP 1:

Activeer de werfpaal voor registratie door eenvoudig op de knop links onderaan te duwen. We noemen deze knop ‘de activatieknop’.

STAP 2:

Dit is het effectieve ‘aanmelden’ op de werf.

Er zijn 3 verschillende opties om je aan te melden. Je kiest slechts 1 optie om te registreren.

• Optie A: Scan hier de streepjescode op je Belgische identiteitskaart OF je Limosa QR-code door deze vlakbij de scanner te houden.
  • Optie B: Houd je RFID-badge (Mifare of ConstruBadge) vlakbij of tegen het vlakke vak rechts op de werfpaal.
  • Optie C: Tik met je iButton (= Dallas key) of token tegen het metalen rondje dat zich rechts van de activatieknop bevindt.

LET OP: In het geval van Optie B en C moet de bewuste medewerker reeds in het Suivo webplatform gekend zijn om zich correct te registreren. Bij twijfel, contacteer de werfverantwoordelijke of je organisatie.

STAP 3

Is je registratie gelukt?

Dan zie je een groen LED-lampje oplichten rond de activatieknop.

Eveneens zal je een ‘buzzer’ horen om een geslaagde registratie te bevestigen.

Je kan onmiddellijk aan het werk op deze werf!

Is je registratie mislukt?

Dan verschijnt er geen groen LED-lichtje rond de activatieknop en je zal geen buzzer horen. Probeer stap 1 en 2 nogmaals.

Lukt het registreren nog steeds niet? Contacteer dan de werfverantwoordelijke.